2009-07-30, 20:06:31


A Walk In the Heat of the Sun

Tog mig en kort fotorunda i det sköna vädret idag. Solen sken igenom mellan molnen, och värmen låg på. Det är något jag kan kalla för 'fotoväder', eftersom ljuset i bilderna blir så underbart! Här kommer några av bilderna jag lyckades ta.
2009-07-29, 21:18:39


Flowers On The Balcony

Namnet på inlägget talar för sig självt, enjoy!
2009-07-29, 20:41:37


Ny bloggdesign

Som ni ser har jag bytt designen på bloggen nästan helt! Har behållt den vita färgen och svarta textfärgen vid inläggen, för att bloggen inte ska bli för mörk. Headern innehåller den här gången hela 13 bilder, tagna av mig, vilket jag tycker är mycket bättre, och snyggare, än den tidigare headern. Kommentera gärna vad ni tycker om den nya, och vilken ni tycker är snyggast!
Edit: Bakgrunden på den nya designen är bytt till den jag har nu. Men kan hända att jag byter igen.
2009-07-28, 15:35:30


Detalj

Jag känner att jag har varit otroligt inaktiv nu. Senaste inlägget var ju ett antal dagar sedan! Den främsta anledningen är nog att jag kan böja min arm igen, så jag har försökt njuta och göra allt möjligt nu. Helt underbart att kunna fota med två händer igen! :) men här kommer ett litet tema, "detalj", som talar för sig självt. Enjoy!
2009-07-28, 15:13:06


Sammanfattning

Här kommer ännu en sammanfattning, för att man som tidigare, enkelt ska kunna hitta efterlängtat material, och kanske upptäcka inlägg som man har missat!

TEMA: Skate
Ett inlägg med några foton tagna på kvällen med blixt, med temat "Skate"!

Random one
Ett fåtal bilder tagna i mitt rum, för att det inte ska bli för enformigt med teman, som dessa inlägg för det mesta är till för.

TEMA: Mobil
Mobiler blir fan otroligt bra på bild. Med rätt ljus och positionering kan bilden bli nästintill perfekt!

Röd dag? Nää.. död dag!
Några foton från mitt rum, en dag då vädret var förjävligt och man faktiskt saknade den kraftigt svettframkallande värmen!

Kalkbrott
Några bilder tagna vid det trevliga kalkbrottet vid Bro, här på Gotland. Några av mina - enligt mig - bästa bilder!

Inte nice. och Armjävel
Två inlägg utan bilder, däremot finns det en länk till hur min arm såg ut, innan den rengjordes och syddes, i det första inlägget.

Bokeh
Mina "Bokeh-bilder" genom tiderna. Vad mer finns det att säga? Bokeh! ♥

TEMA: Musik
Ett av de mest utmanande teman jag har fotograferat till. Blev tvungen att fota med endast en hand, pga. att jag inte kunde böja min vänsterarm i dåläget. Riktigt nöjd med bilderna!

2009-07-25, 18:40:01


Musik

Äntligen kommer det efterlängtade musiktemat! Dessa bilder togs igår, när bandet Baron April repade på Fenix. Bandet består av 2 tjejer, och 2 killar: Malin, Elin, Hannes och Laurens. Jag är faktiskt stolt över dessa hyfsade bilder, eftersom alla togs med kameran i en hand! Hade varken stativ eller någon som hjälpte mig. Enjoy!

Medverkande:
  • Hannes Glans (bild 2, 3, 4, 7)
  • Malin Cederlund (bild 5)
  • Elin Annerud (bild 5)
2009-07-23, 17:03:01


Bokeh

Ni gissade rätt? Jo, det nya temat är Bokeh! Men vad är 'Bokeh', för er som inte vet? Ordet 'Bokeh' kommer från japanskan, och betyder 'dis' eller 'suddig'. Alltså, som jag säger, en 'Bokeh'-punkt är en ljuspunkt ur fokus. Bokehn framträder när man fotograferar med en stor bländare, vilket gör att det som är i bakgrunden - det som ofta är mindre intressant än själva objektet - blir suddigt, och gör bilden både trevligare, och snyggare. Det är iallafall såhär jag har uppfattat vad Bokeh är, och så jag kan förklara det. Enjoy!

2009-07-23, 15:11:04


Armjävel

It's driving me crazy. Jag kan inte böja armen mer än några grader, då det börjar strama, och gör otroligt ont. Jag kan inte ens röra mitt ansikte med vänsterhanden! Stygnen tas ur om 9 dagar, och då hoppas jag min arm är hyfsat återställd, så jag kan börja plåta igen! Så länge kan jag ju alltid försöka ta bilder med en hand, men känns lite värdelöst, eftersom det lär ju bli snea bilder osv. På fredag (om jag kan och orkar) så ska jag möjligtvis fotografera till ett kommande musiktema, kommer bli spännande! Men för att hålla bloggen igång, så laddar jag upp ett mycket efterlängtat tema inom kort. Vissa bilder kan ni ha sett förr i tidigare inlägg, men vissa bilder är helt nya för er läsare.
2009-07-22, 15:52:46


Inte nice.

Nu blir det kanske dött på bloggen för ett tag :(
Long story short: Jag cyklade hem, och cyklade omkull och fick ett djupt köttsår på min vänstra armbåge. Har varit och fått det rengjort med tandborste och tvål (haha) och fått det sytt. Bedövningen börjar avta och det gör äckligt ont. För er intressanta jävlar finns det en bild i länken nedan.

VARNAR KÄNSLIGA TITTARE :)
Äckligt som fan, anklaga inte mig när ni har klickat.
2009-07-20, 20:25:17


Kalkbrott

Idag blev det en liten tur till kalkbrottet med Theo, då vi grillade, badade, och (jag) fotade! Fick några grymma bilder *stolt*. Imponerade faktiskt mig själv för första gången på riktigt länge. Enjoy!
2009-07-18, 22:10:11


Mobil

Det fick väl ta och bli ett mobiltema, för jag har så sjukt dåligt med bilder just nu, och mobiler blir ofta så jävla bra på bild tycker jag, haha! Enjoy!
2009-07-16, 02:46:48


Random one

Hade absolut inget för mig, och tog lite bilder i mitt rum. He-he. Nu somnar jag, natti!
2009-07-16, 01:01:04


Skate

Ikväll var jag ute en stund och plåtade lite bland skate-grabbarna. Hade dessutom med mig den feta blixten! Fick några hyfsade bilder, så tänkte att jag lika gärna kunde ladda upp de här. Enjoy!Medverkande:
  • Theo Markovic (bild 2, bild 3)
2009-07-15, 19:51:13


Sammanfattning

Jag antar att det varje dag tittar in några nya besökare, som inte har läst de äldre inläggen, och här sammanfattar jag kort vad de har innehållit, så man enkelt kan hitta något intressant!

Daniel
Ett inlägg med lite grundfakta om mig, och mina första lyckade fotografier, tagna med min kompaktkamera!

Semester
Lite bilder från Thailand, min sista semester med min kompaktkamera!

Systemkamera

Fem fotografier från första dagen med min systemkamera i händerna!

TEMA: Grönt
Efter dessa tre inlägg, så började jag göra inlägg med olika teman, dvs. jag laddade upp fotografier med något sorts sammanhang!

TEMA: Dystert
Fotografier som har något budskap, men som till sitt yttre är ganska tråkiga.

TEMA: Sommar
Ett självklart inlägg under dessa tider! Färgglada fotografier på sommarens generella innehåll.

Fyra
För att det inte skulle bli för enformigt med massor av teman, så laddade jag upp en bild jag klippt ihop i Photoshop.

TEMA: Natt
Mitt (enligt mig) mest lyckade tema! Bilder tagna under nattetid, med längre slutartid som ger en mer levande miljö!

TEMA: Vatten

Bilder med vatten inkluderat. Det är nog allt jag kan säga om det temat!

Hällarna
Inlägg med fotografier från när jag tog en fotorunda med Hannes på hällarna

Jag
Ett inlägg som jag ständigt försöker att uppdatera. Länk till inlägget kommer att publiceras på sidpanelen

Galgberget

Fotografier från galgberget och dagen efter

Splash
Gamla bilder då jag experimenterade med vattenkranen och ett glas i köket

Tatuering
Inlägget innan detta, där jag har laddat upp bilden jag tecknat för hand, som en kompis kommer att tatuera in på sitt skulderblad i augusti
2009-07-15, 19:16:24


Tatuering

En (enligt mig) ganska sjuk sak hände igår. Jag skulle träffa Jesper och Tom på stan, då jag kommer dit, och möts upp av Elin, som frågar om jag vill teckna hennes tatuering. Chock? Jo, nästan. Det är inte varje dag som man får äran att teckna en tatuering åt någon, eftersom det är något som kommer finnas där från tatueringsdagen och livet ut. Motivet skulle vara en bruten blyertspenna, i formen av ett "V". På penndelen med suddet ska hennes personnummer stå. Här nedan är bilden!
2009-07-14, 20:46:17


Galgberget

Känner att jag inte har laddat upp något på fööör länge, så här kommer de hyfsade bilderna från några dagar sedan. Jag och Isabelle åkte till galgberget och plåtade lite, till det blev kallt då vi drog oss hemåt. Dagen efter så plåtade jag lite ute på balkongen hemma hos mamma. Här är bilderna!


2009-07-12, 21:11:20


Jag

Hade för avväxlings skull tänkt skriva ett inlägg om mig själv, som uppdateras efter hand, med frågorna (inklusive mina svar) som skrivs under kommentarer. Så om ni har något ni undrar om mig, skriv en kommentar, så kommer svaret dyka upp här inom kort. Men för att börja någonstans tar jag lite grundinformation:
Namn: Daniel Wahlgren
Född: 1993
Stjärntecken: Väduren
Boende: I Visby på Gotland
Hårfärg: Cendré/mörkblont
Ögonfärg: Grön/grå/gulbrun (ändras med tiden :s)
Längd: ca 1.80 m
Vikt: ca 60 kg
Kamera: Canon EOS 400D
Objektiv: Kit-objektivet, skall införskaffa mig ett macro-objektiv när jag har pengarna ;)
Har fotograferat sen: Sommaren 2006
"Ungefär hur mycket tid lägger du ned på fotograferingen?": Det beror helt på väder, humör, och ork, men när väl solen eller som jag brukar säga, det 'perfekta fotovädret' är framme så försöker jag fotografera så mycket det bara går!
"Hur blev du intresserad av det?":
Det är en riktigt bra fråga, som jag endast kan ge en trolig gissning. Jag har spelat både fotboll och innebandy, som jag slutade med pga. intressebrist, och sommaren innan jag slutade med innebandyn (2006) så hade jag börjat fotografera, vilket blev min nya hobby. Kände kanske att jag behövde ha något att hålla på med, och jag tyckte även det var kul, och både kände och fick höra att jag hade talang!
"Kommer man att få se porträttbilder på din blogg?": Det tror jag, i sinom tid så! :)
"Vad vill du helst ha framför din kamera?": Jag tror att jag föredrar att fotografera något objekt, eftersom man får (enligt mig) mer djup i bilden. Har sen jag började amatörfotografera sommaren 2006 helst viljat fotografera macro.
"Vilken är din "drömkamera"?": Jag har faktiskt ingen aning! Jag tycker om den jag har nu (Canon EOS 400D) väldigt mycket. Men med en hel del objektiv tror jag att min nuvarande kamera skulle bli min "drömkamera".
"Vilket tema skulle du verkligen vilja göra?": Det handlar nog mest om vad jag klarar av att fotografera, och om jag har någon bild sen tidigare, men jag skulle vilja fotografera något dramatiskt (sport, musik etc.) eller porträtt, vilket jag kommer att göra så småningom!
"Har du någon förebild inom fotografin?": Nej, faktiskt inte! Jag försöker bara överträffa mig själv under varje "photosession".
"Använder du manuella inställningar eller låter du photoshop göra det mesta jobbet?": Jag använder mig faktiskt av både och! Sen några veckor tillbaka har jag fotograferat manuellt på heltid. Men sen jag skapade bloggen har jag redigerat mina fotografier i Photoshop (kontrast och färg) innan jag laddat upp de!
2009-07-12, 17:39:53


Hällarna

Eftersom jag känner att jag har ganska dåligt med bra bilder till olika teman, så tänkte jag ladda upp det jag nyligen har fotograferat. För några dagar sen, då vädret var ganska risigt (molnigt, regnigt, och lite, lite sol som tittade igenom för en kort stund), så var jag och Hannes (killen på bilderna) ute och plåtade lite, först i kvarteret, därefter på hällarna. Vi var ute i några timmar, och jag lyckades åstadkomma några hyfsade bilder, trots det tråkiga vädret.
Medverkande:
  • Hannes Glans (bild 1, bild 7)

Jag hade även tänkt informera att jag fotograferar manuellt hela tiden nu. Dvs. jag ställer in bländarvärdet, slutarvärdet och ISO:n manuellt, vilket kameran ställer in automatiskt i andra fotograferingslägen. Det känner jag själv är ett stort steg för mig, eftersom tidigare har jag inte ens förstått sammanhanget mellan de olika värdena, och bilderna har antingen blivit för ljusa eller för mörka.
2009-07-11, 18:52:20


Vatten

Det här inlägget har jag längtat efter, för jag har så otroligt mycket bilder som inkluderar vatten på något sätt! Men efter en liten utrensning blev dessa 6 bilder utvalet. Enjoy!


2009-07-11, 03:43:22


Natt

Något jag länge velat göra är att göra ett kollage av lite bilder tagna under nattetid, eller i alla fall väldigt sent! Dessa bilder är tagna med längre slutartid, dvs. att bilden tar upp ljus en längre stund en vanligt, vilket jag manuellt har ställt in på kameran. Den översta och understa bilden är tagna med 30 sekunders slutartid, alltså släpper kameran in ljus under 30 sekunder, och den mellersta bilden är tagen med 5 sekunder slutartid, vilket ni vet vad det innebär. Jag har redigerat färgerna en aning på de två undre bilderna, men den översta är helt oredigerad. Enjoy!


2009-07-10, 19:02:34


Fyra

För att det inte ska bli för enformigt med massor av teman, så laddar jag upp en lite annorlunda bild :)
2009-07-09, 23:37:08


Sommar

Men självklart ska det komma ett inlägg med sommartema! Sol, bad, grillning, jordgubbar och en bra bok! Det är väl ganska komplett? Enjoy!

Medverkande:
  • Theo Markovic (Bild 1)
2009-07-09, 17:06:57


Dystert

Mitt andra tema är "Dystert". Men inte en person som är ledsen eller nere, utan en bild som ger dig intrycket av att man befinner sig på en dyster, eller 'grå' plats. Enjoy!
2009-07-09, 00:45:39


Grönt

Jag hade från-och-med nu tänkt ladda upp bilder med ett visst sammanhang, alltså bilder med olika teman, från första till senaste fotografiet jag tagit med min systemkamera. Jag hade tänkt börja med temat "Grönt" (skriv på kommentarer om du har tips till kommande teman!) Med det menar jag inte att bilderna måste vara helt gröna, men att det t.ex. är en blomma eller något som finns i naturen. Enjoy!2009-07-08, 15:21:46


Systemkamera

Så vitt jag har förstått det, så längtar ni efter mina systemkamerabilder, så jag laddar nu upp ett litet kollage från första dagen med min systemkamera. Jag fick kameran den 9:onde augusti 2007, för att jag har tyckt om att fota under en längre tid, och ville utvecklas inom fotograferingen, och en systemkamera ger dig betydligt fler möjligheter (manuell fokus, slutartid, bländarvärde, plats för extern blixt m.m.). Det blev en Canon EOS 400D, kamerahuset med kit-objektivet. I början fotade jag i JPEG, men började sedan fota i RAW, vilket gör att man kan ändra vissa kamerafunktioner själv på datorn, efter överladdning (t.ex. exponering, vitbalans, färgstyrka, färgton, skärpa, kontrast) i kameraprogrammet. Därför fotar jag än idag i RAW, förutom när jag fotar minnesbilder, då jag fotar i JPEG Large eller Medium.
Edit: Ja, jag förstår att när man fotar i JPEG så blir kvaliteten sämre, men bilderna tar mindre plats, vilket jag är ute efter. Minnesbilderna ligger bara på datorn och jag vill inte att de ska ta så mycket plats om det bara är för minnets skull. Jag vill hellre ha mina bra fotografier i RAW, så man kan redigera de i efterhand, och att kvaliteten inte försämras.


Dessa bilder togs första dagen jag fotograferade med en systemkamera, vilket man märker på att jag har försökt utnyttja djupets funktion. Alltså, denna dag var jag en nybörjare med systemkameran i mina händer, och mycket bättre bilder kommer att laddas upp.
Edit: Jo, jag har lagt till vissa bilder, och tagit bort en, men kände att de nytillagda var ganska hyfsade ändå :)
2009-07-07, 22:06:06


Semester

Något jag verkligen brinner för, är att resa! Det är så otroligt skönt att få komma iväg, att få uppleva nya kulturer, äta annan mat än vanligt, och självklart, att få sola och bada! Från jag var 3 ½ till jag började i 7:an så har jag rest 2 gånger om året, vilket ej är detsamma i dagsläget. Jag var nu i slutet av Juni i Kroatien, vilket var första gången som jag hade med mig min systemkamera utomlands, underbart! Bilder därifrån kommer att laddas upp senare, eftersom det är så sjukt mycket bilder (omkring tusen-talet) och de måste fortfarande kollas igenom och rensas. Så länge kan väl ni njuta av följande bilder!


Bilderna är tagna i Thailand, med min kompaktkamera, Olympus µ700.
2009-07-07, 15:57:58


Daniel

Som ni ser har jag börjat med designen, och sitter just nu och håller på med headern.

Men nu, för er som inte vet, vem är jag? Jag är en kille vid namn Daniel, på 16 vårar som bor på den vackra ön Gotland, i staden Visby. Jag ska alltså börja på gymnasiet nu till hösten, på teknikprogrammet. Vilken inriktning vet jag inte än, men jag klurar på design. Och då undrar många kanske varför jag väljer ett sådant program, när jag fotograferar så mycket som jag gör: Jag håller även på med Photoshop och webdesign, vilket teknik består ganska mycket av. Jag har fotograferat sen ca 4 år tillbaka, men då med en kompaktkamera, en Olympus µ700. Anledningen till att jag började fotografera kan jag faktiskt inte komma på, men kan gissa på att jag hade ambitionen och kunde fotografera, vilket fick mig att fortsätta. Här nedan är ett litet kollage av de bilder jag under tiden med min kompaktkamera blivit mest nöjd med. Det jag har använt på dessa bilder är kontrast och ton/mättnad i Photoshop.
Mitt beslut är att börja med dessa bilder, som en inledning till vad jag har kunnat åstadkomma med min kompaktkamera, och sedan fortsätta med att ladda upp systemkamerabilder.
2009-07-07, 14:51:12


Fotoblogg

Tänkte att en fotoblogg skulle vara mer intressant, eftersom inläggen blir roligare och intressantare, och jag får dessutom visa upp mina fotografier, och får även säkert en hel de kommentarer. Hade så småningom tänkt fixa en egen domän, men just nu känns det ovärt eftersom nästan ingen vet om bloggens existens.

Hade tänkt börja med att skriva detta inlägg, därefter fixa en fin design till bloggen. Vad tycker ni, en ljus eller mörk blogg? Mycket eller lite färg? Skriv på kommentarer!
Edit:
Jag har bestämt mig för att börja med denna design. Dock är den ganska tråkig (grå och jävlig?!) vilket är lie opassande till sommaren! Men så småningom fixar jag en ny design!

Och fotografier........ ska jag börja med bilder från när jag började med min fotografering, eller ska jag ladda upp bilder tagna med min nuvarande kunskap och systemkamera? Svara även på denna fråga på kommentarer!
Edit: Jag har bestämt mig för att börja med de kompaktkamerabilder jag blivit mest nöjd med, därefter systemkamerabilder.

Med fotoblogg menar jag att jag kommer visa upp mina bilder, och skriva om jag t.ex. befinner mig på något event, behöver någon modell eller liknande. Jag kommer alltså inte skriva vad jag gör under dagarna!


Peace out.